Tűzvédelem

Amiért igazán megéri

Egy szakember javíthatja vállalkozása gazdasági hátterét,

ha a biztonságba fektet

Tűzvédelmi tevékenység

Célja Magyarországon a jogszabályoknak való megfelelésen túl az, hogy sem műszaki, sem emberi hibák miatt tűz ne keletkezhessen.

Melyek azok a dokumentumok, amik szükségesek lehetnek a munkáltatónak?

Minden vállalkozásnak, ahol a munkavállalók száma meghaladja az 5 főt szükséges készíttetni Tűzvédelmi szabályzatot. A szabályzatban meghatározásra kerül a tűzoltó készülékek mennyisége is.

Tűzvédelmi oktatási tematika szükséges minden vállalkozásnak, ahol már 1 alkalmazott jelen van. Minden munkavállalót tűzvédelmi oktatásban kell részesíteni tevékenységtől függően, és az oktatást évente meg kell tartani.

Tűzriadó terv készítése tevékenységtől függően szükséges lehet a vállalkozások számára. Amennyiben, Ön nem biztos benne, hogy szüksége van tűzriadó tervre keressen bizalommal.

Tematika & oktatás

A helyszín felmérését követően készítünk egy oktatási tematikát azokról a veszélyforrásokról, melyek elősegíthetik a tűzeetek kialakulását. Az ezt követő oktatáson kitérünk a védelmet nyújtó megoldásokra, legyen az kollektív vagy egyéni rendelkezés.

szabályzat & terv

tűzvédelmi szabályzat a tűzvédelem egyik legfontosabb dokumentuma. Itt kerülnek meghatározásra a tűzvédelmi feladatokat és ellátó személyek feladatai és kötelezettségei, vagy az adott épületre, helyiségre vonatkozó tűzvédelmi használati szabályok és előírások. 

i

tűzriadó terv

A Tűzriadó Tervnek tartalmaznia kell a tűzjelzés módját, a létesítmény elhagyásának módját, a tűz esetén a munkavállalók szükséges tennivalóit, a főbb veszélyforrások megnevezését, a létesítmény helyszínrajzát és a vízszerzési helyek megjelölését. 

kiürítés számítás

Amennyiben Ön a tevékenységéhez 50 főnél több befogadására alkalmas helyiséget, épületet vagy építményrészt üzemeltet vagy bérel, annak szintidőn belüli kiüríthetőségét kiürítés számítással -vagy azzal egyenértékű módon- kell igazolnia.